Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.12.2010 01:02 - ТЪПОТИЯ ДО ШИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1841 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.12.2010 01:40


ОТНОВО ЗА БЪЛГАРСКАТА РЕКЛАМА

 Преди време драскачите, които „съставяха” текстове за телевизионни реклами, предизвикаха истински скандал със станалия пословичен текст: „Какво му трябва на човека- една кола, една жена и една хубава бира.”


Тъпотията на тия типове се оказа безгранична, безбрежна. От екрана отново звучат подобни дивотии. Бих казал дори, че на рекламния фронт бушува вече истински тайфун. Тайфун от простотия и простащина. И за да не бъда голословен, ще приведа няколко особено фрапантни примера:

 
„Хрупкав хляб и ядки сочни…” Досега все съм си мислел, че сухарите са хрупкави, но явно съм се лъгал. От рекламата става ясно, че хлябът е хрупкав. Що се отнася до сочните ядки… Леле мале!


Нататък…
„Друго си е сезона на дините.” Като чуеш тази идиотщина по радиото, се втрещяваш от тъпотията на това „послание”.

На телевизионния екран нещата стават по- ясни, но и по- пошловати. Така или иначе, в крайна сметка човек така и не разбира, каква е връзката между циците и мастиката.


Впрочем, знаете ли, че има НЕгорчива бира. Работата обаче е там, че няма такава дума- НЕгорчива. В нито един правописен речник няма да я откриете.

 

Като стана дума за бира… Вслушайте се в тези думи, от които лъха истинска мъдрост: „Истинските приятели са винаги заедно. И винаги с „Ариана”. „Ариана”- една за всички!” (Дали ще стигне една биричка за ВСИЧКИ?...)

 

Има и по- лошо:

-         Блажиш ли, блажиш ли, дядо попе?

-         Това не е блажно бе, серсемино!

 

Да закрием тази вакханалия с паметните думи от рекламата на Sprite „Тайната, добре пазена, е безполезна.” Кажи това на някой цереушник или кагебешник, па стой, та гледай. Ще ти счупи главата „рицарят на плаща и кинжала” и това е повече от сигурно.
Нейсе, запуши го…


Гледа човек тези дивотии и се чуди. Чуди се, що за болни мозъци могат да родят такива идиотщини. Пита се също така, колко ли голям кретен трябва да си, за да плащаш луди пари за същите тези идиотщини?...

 

ПОСЛЕПИС: Наскоро читател на моя блог ме подсети за поредния ШУНДЬОВЪР на българските рекламисти. Няколко мъже, наредени до писоарите… Досещате се, нали? Пак добре, че не им показаха и срамотиите!

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net



Тагове:   маркетинг,   реклама,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199941
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575