Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.12.2010 04:07 - АМАН ОТ МОШЕНИЦИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 3680 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 02.12.2010 05:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЕКСТРАСЕНС, ЛЕЧИТЕЛ ИЛИ ЧИСТО И ПРОСТО МОШЕНИК

 

С избухването на демокрацията у нас се появи цяла армия от благовидни и кротки мутри, които наричаха себе си ту екстрасенси, ту народни лечители, ту биоенерготерапевти. През последните 21 години тези „лечители” не успяха да излекуват и една пъпка. Но ограбиха хиляди българи, като успоредно с това им съсипаха и здравето. Една отрепка дори има собствена кабеларка и лекува ли, лекува от екрана.

 

Години наред водих и водя непримирима война с тази измет. Работата е там обаче, че мошениците ще измрат едва тогава, когато измрат и баламурниците. А виж баламурници дал Господ- с лопата да ги ринеш. Фрапантният случай с Тотка Тотевска за сетен път доказа това. Ефективната присъда на Тотевска обаче май никого не стресна.

 

Дванадесет хиляди самозвани лечители и магове церят незаконно у нас, без да са регистрирани по смисъла на Закона за здравето. Това заяви наскоро председателят на асоциация „Феномени" Стамен Стаменов.

 

Само 18 човека са декларирали в Националната агенция по приходите, че притежават свръхумения да лекуват и са плащали налози за тази дейност. Те са се регистрирали към общините и плащат патентен данък подобно на козметичките, масажистите и шивачите. Според Закона за местните данъци и такси налогът за подобни дейности се определя според мястото им на практикуване и варира от 2000 до 5600 лева.

 

На практика обаче дейността им е незаконна, тъй като нито един от тях не е преминал курс по обща медицина в някой от медицинските университети в страната, коментира проф. Владимир Овчаров, завеждащ катедрата по обща медицина в Медицинския университет в София.

 

Всеки нетрадиционен лечител трябва да има обучение от 600 часа по обща медицина и да бъде регистриран в регионалния център по здравеопазване. Дори да е изпълнил тези задължения обаче той не може да практикува самостоятелно, а само в екип в лекар, поясни проф. Овчаров. По думите му обаче от 2006 г., когато задължението влезе в сила със Закона за здравето, досега не е изготвена учебната програма за нетрадиционните лечители.   

 

Това е то! Вари ги, печи ги, мошениците си остават мошеници. Както вече отбелязах, те ще измрат едва тогава, когато измрат и баламурниците…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 

 




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zlokuche - Чудя се, как и защо въобще въпрос...
01.12.2010 05:56
Чудя се, как и защо въобще въпросните измамници получават каквото и да е разрешение. Мястото им е в съда, на скамейката на подсъдимите и никъде другаде.
цитирай
2. apostapostoloff - Там е работата,
01.12.2010 06:05
че те нямат НИКАКВО разрешение. Според закона за здравето хора без медицинско образование НЯМАТ ПРАВО да лекуват и настинки. Камо ли нещо друго...
цитирай
3. liliyanaandreeva - Мислех,че като се оттървем от догмите на комунизма никога повече няма да...
01.12.2010 21:51
...робуваме на чужди владици и идеолози,но...не би!Сектите се ширят и безчинстват.
цитирай
4. apostapostoloff - Е, чак пък толкова!
02.12.2010 03:02
Сектите нито се ширят, нито безчинстват. Има ги, тук са, но влиянието им е нищожно. А и това няма нищо общо с темата, която разглеждам.
цитирай
5. razkazvachka - Ама, вижте сега, като оставим настрана мошениците и некадърниците,
05.12.2010 22:55
за другите (лекари, врачки, баячки и други екстрасенси) се явява противоречие: екстрасенс с дарба (не съм сигурна какво означава това) се явява точно обратното на лекаря - двете са несъвместими, не могат да работят в съгласие; също така - дарба в този смисъл се равнява на това да си светия - светиите не бива да плащат данъци!
Останалото е - някакъв вид психо-релаксация! За добра дума - също не може да се искат налози. Фризьорките плащат само за фризьорсстването, не за мохабета, заради който ходим при тях, а не си правим косата в къщи...
цитирай
6. apostapostoloff - Дарба ли?
06.12.2010 04:06
Няма никакви такива дарби! В сериозни научни институти по света са проведени стотици хиляди експерименти със стотици хиляди "надарени" лица и крайният резултата е този: не съществува НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО за "вълшебно изцеление".

Защо "великата лечителка" Кочовска не се излекува сама, ами се търкаля в Правителствена болница?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3200162
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575