Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.11.2010 05:25 - ИНТЕРНЕТ БИЗНЕСЪТ КАТО ЦЕНТРАЛЕН СТЪЛБ НА ИКОНОМИКАТА
Автор: apostapostoloff Категория: Бизнес   
Прочетен: 1629 Коментари: 2 Гласове:
1



ВЪЗХОД И ТРИУМФ

 

Ново изследване на Бостънската консултантска група показва, че оборотът на Интернет индустрията във Великобритания възлиза на близо 100 млрд. паунда (около 114 млрд. евро). Това се равнява на 7. 2% от БВП на Острова, с което Интернет се нарежда на пето място по важност като отрасъл в икономиката на страната! Оказва се, че приносът на Интернет към БВП на Великобритания е по-висок от дела на строителството, транспорта или битовите услуги!

Великобритания е водеща страна в електронната търговия. Общо 250 000 души са заети в Интернет компании. Важността на Интернет за британската икономика се подсилва от факта, че малките и средни предприятия, които активно използват Мрежата, реализират средно четири пъти по-бърз ръст на продажбите в сравнение с пасивните в Интернет отношение компании.

Интернет постиженията на Великобритания изпреварват тези на Германия, САЩ и Франция, но отстъпват на други пет страни - Дания, Южна Корея, Япония, Швеция и Холандия.

Изводите от изследването са, че Интернет е един от централните стълбове на британската икономика. С него се свързват големи надежди за бъдещия просперитет на държавата. Някои сектори като медии, застраховане и транспорт, вече са напълно преобразени от Интернет. Водещи специалисти в сектора са на мнение, че до 2020 година целият световен бизнес ще минава през Интернет!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

 



Тагове:   стълб,


Гласувай:
1



1. vmitkov - Интернет е само средство за комуникация!
04.11.2010 16:27
И може да бъде стълб на икономиката колкото може да бъде такъв стълб всеки друг вид транспорт. А както е известно от основите на икономиката транспортът е необходимо зло, тоест предназначението му е да свърже потребителите със стоките, но сам той не произвежда стоките.

Истинската икономика е тази, която създава средства за производство и за потребление (най-вече) - като храна, облекло, жилища, енергия, машини за производство.

Всичко друго е надстройка - култура, изкуство, комуникации, шоу-бизнес и т.н.
цитирай
2. apostapostoloff - Изказвате се
04.11.2010 18:29
НЕПОДГОТВЕН. За Интернет бизнес могат да говорят хора като мен, които от години си изкарват прехраната от Интернет бизнес.

Освен това забелязвам, че сте заразен от марксизъм- ленинизъм. Като създадете "средствата за производство" как ще ги продадете? Този въпрос комунягите май изобщо не си задаваха и най- накрая съвсем закономерно ФАЛИРАХА.

Запомнете: ИНТЕРНЕТ Е НАЙ- ГОЛЯМОТО ТЪРЖИЩЕ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ. Ако не го съзнавате, сте достоен за съжаление. Комуникацията е ВТОРИЧНОТО. Маловажното.

И още нещо. Когато фактите говорят, дори такива богове като вас трябва да замлъкнат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190923
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575